Forside Nyhed Store Krukker i haven

Store Krukker i haven

I Danmark kan det være svært, som privat kunde, at få fat i rigtige store krukker, hvis man vil plante små træer og store planter udendørs. Det er ofte kun planteskoler og havecentre der har adgang til udstillings krukker i store dimensioner. Ikke mindst fordi det kan være en ret stor udskrivning.

Hvor kan jeg købe de store Krukker

Det er først de seneste år at danske forhandlere af eksteriør og haveartikler, så småt er begyndt at sælge store Krukker til haven direkte til detail kunder. Det er en bekostelig affære at lagerføre og hente dem hjem fra udlandet, da de ikke laves i Norden.

Prisen er stadig i den høje ende, men det koster en hel del at producere krukker i stor størrelse. Ikke mindst fordi de skal leve op til en række krav om holdbarhed og frostsikkerhed, når de sælges i Danmark og Skandinavien med udfordrende vejrforhold, især om vinteren.

Alligevel er der mange der køber krukker til store planter og bruger dem som decideret have i stedet for de klassiske havebede som jo kræver en del opmærksomhed med mellemrum – også i storbyerne hvor der er fællesarealer, gårdhaver og tagterrasser, bliver der anvendt de store plantekrukker og plantekummer til dyrkning af både grøntsager og blomster. Det skaber trivsel og sammenhold blandt beboerne.

Vær opmærksom på hvilke materialer du skal vælge når du kigger på nye krukker. Der er egentlig kun 2 muligheder hvis du vil have dine plantekrukker i mange år og det er materialet glasfiber eller fiberstone. Det er glasfibermåtter blandet med polyester, som virkelig kan modstå både frost og solblegning samt at blive flyttet rundt på – Du skal blot sørge for at der er ordentligt dræn i bunden af krukken så vandet kan løbe af om vinteren.

Er du derimod på udkig efter nye indendørs Krukker til stuen er udvalget enormt og du kan nemt finde dem du ønsker i de danske netbutikker. Nye flotte farver er kommet på markedet så de kan tilpasses din boligindretning perfekt, og en fin detalje er at du kan købe krukker med selvvanding så du kun skal fylde vanddepotet op engang imellem – helt ideelt til f.eks sommerhuset eller i den varme havestue.

Gå på opdagelse online og bliv inspireret af de mange shops der sælger flotte krukker til både indendørs og udendørs brug – det er blevet en trend at designe sin bolig og have med store plantekummer og store planter